Минулого року майже чотири тисячі сімей отримали пакунки малюка від уряду


У вівторок, 5 лютого в Івано-Франківську відбулось засідання постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики.

Серед іншого, депутати розглянули питання «про звіт голови обласної державної адміністрації щодо здійснення повноважень, делегованих обласною радою обласній державній адміністрації», інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

За словами заступника голови ОДА Віталія Федоріва, станом на 1 грудня 2018 року державні допомоги отримували 98,5 тисяч сімей. Виплата з державного бюджету становила понад 2,2 мільярди гривень.

«Житлові субсидії отримують понад 124 тисяч домогосподарств. З держбюджету прикарпатським пільговикам надано пільг з оплати вартості житлово-комунальних послуг, придбання твердого палива і скрапленого газу на загальну суму 148,8 мільйонів гривень», - зауважив посадовець.

Окрім того, станом на 1 січня цього року в області видано 3846 пакунків малюка сім’ям, де народились діти.

Федорів нагадав, що минулого року було припинено діяльність Снятинського дитячого будинку-інтернату. Вихованців цього закладу перевели у Залучанський дитячий будинок-інтернат та у Снятинський психоневрологічний інтернат.

«Станом на 1 січня 2019 року за рахунок коштів обласного бюджету надано матеріальну допомогу 13 сім’ям загиблих під час проведення антитерористичної операції, 500 постраждалим учасникам антитерористичної операції, 7 сім’ям до роковин загибелі в зоні проведення антитерористичної операції, 109 сім’ям загиблих під час проведення антитерористичної операції на оздоровлення, 173 сім’ям померлих після демобілізації та 22 бійцям-добровольцям, 6 сім’ям зниклих безвісти та 7 сім’ям загиблих на Майдані», - зачитав звіт чиновник.

Він додав, що санаторно-курортним лікуванням охоплені 373 учасники антитерористичної операції, для 936 – організовано сімейний відпочинок у готельному комплексі «Резиденція Синьогора».

Читайте Бліц-Інфо в FacebookTelegram та Twitter. Тільки найважливіші новини!