Минулого року на Прикарпатті запрацювали 14 нових сонячних електростанцій


Сьогодні, 31 січня засідання постійної комісії обласної ради з питань європейської інтеграції, міжнародного співробітництва, інвестицій та розвитку туризму.

Серед іншого, депутати розглянули питання «Про виконання програми соціально-економічного та культурного розвитку області за 2018 рік», інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

За словами директора департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури ОДА Жанни Табанець, минулого року на Прикарпатті діяло 84 регіональні програми, 63 з них фінансувались з обласного бюджету.

«В області функціонує 22 промислові сонячні електростанції загальною потужністю 74,4 МВт, збудованих за рахунок коштів приватних інвесторів, 14 з них почали працювати у 2018 році. На початку минулого року також було запущено в дію першу чергу вітрової електростанції потужністю 0,6 МВт в с. Шевченкове Долинського району. Нею згенеровано 0,15 млн. кВт год. електроенергії», - зауважила чиновниця.

Табанець відзначила, що у січні-вересні минулого року підприємствами та організаціями області освоєно 5557,3 мільйонів гривень капітальних інвестицій, що на 3,9 % менше обсягу капітальних інвестицій за відповідний період попереднього року. Серед регіонів України за обсягом освоєння капітальних інвестицій Прикарпаття посіло 15 місце, за індексом капітальних інвестицій – 20 місце.

Окрім того, на розвиток дорожнього господарства за рахунок концентрації коштів різних бюджетів спрямовано 791,2 мільйонів гривень.