Минулого року прикарпатські підприємства реалізували продукції на понад 47 мільярдів


Підприємствами області у 2017р. реалізовано промислової продукції (товарів, послуг) на 47,5 млрд.грн, у т.ч. за межі країни – на 9,8 млрд.грн (у 2016р. – на 35,1 млрд.грн та 6,1 млрд.грн відповідно).

У загальному обсязі реалізації 51,1% становила продукція переробної промисловості, 41,1% – підприємств з постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря, 7,1% – добувної промисловості і розроблення кар’єрів, 0,7% – з водопостачання, каналізації, поводження з відходами, повідомляє Головне управління статистики.

Майже 73% обсягу продукції переробної промисловості реалізовано підприємствами з виготовлення виробів з деревини, виробництва паперу та поліграфічної діяльності, хімічних речовин і хімічної продукції, гумових і пластмасових виробів, іншої неметалевої мінеральної продукції. Зокрема, частка підприємств з виробництва хімічних речовин і хімічної продукції склала 28,7% проти 7,6% – у 2016р.

Питома вага області у загальнодержавному обсязі реалізованої промислової продукції склала 2,2%, що відповідає 13 місцю серед регіонів України. Внесок підприємств області з виробництва хімічних речовин і хімічної продукції у загальнодержавний обсяг реалізованої промислової продукції даного виду діяльності склав 11,8%, з виготовлення виробів з деревини, виробництва паперу та поліграфічної діяльності – 7,6%, гумових і пластмасових виробів, іншої неметалевої мінеральної продукції – 4,9%, постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря – 4,7%, добування сирої нафти та природного газу – 3%, текстильного виробництва, виробництва одягу, шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів – 2,2%.

В обсязі реалізованої продукції за основними промисловими групами 48,8% займала енергія, 39,7% – товари проміжного споживання, 8,9% – споживчі товари короткострокового та тривалого використання, 2,6% – інвестиційні товари.