Минулої ночі Ігор Коломойський повернувся в Україну


Бізнесмен Ігор Коломойський повернувся в Україну вночі 16 травня, повідомив у своєму Telegram-каналі журналіст програми «Схеми» Михайло Ткач.

Спершу він вказав, що «о 02:30 із Тель-Авіва в аеропорт Дніпра прилетів літак групи «Приват» з бортовим номером UR-PRT», але «про пасажирів поки інформації немає». Згодом написав, що «за інформацією джерел цим літаком прилетів олігарх Ігор Коломойський», пише Радіо Свобода.

Видання «theБабель» повідомляє, що сам олігарх підтвердив прибуття в Україну. «На уточнююче питання, чим займеться в першу чергу, бізнесмен відповів, що не знає», – ідеться в повідомленні.

Ігор Коломойський не був в Україні від червня 2017 року і мешкав у швейцарській Женеві. Від вересня 2018 року перебував у місті Герцлія в Ізраїлі. В інтервʼю «Схемам» Коломойский говорив, що перебрався зі Швейцарії в іншу країну «через сімейні обставини» і заявляв, що планує повернутися в Україну після першого туру президентських виборів.

Згодом бізнесмен твердив в інтерв’ю Bihus.info, що сподівається на відсутність політичного тиску на суди при новообраному президенті Володимирі Зеленському і тому не остерігається повернутися до України. Він також сказав, що під час президентства Петра Порошенка «можна приїхати, а потім не виїхати».