Минулоріч у Франківську служба у справах дітей перевірила 346 сімей


Минулого року робоча група, яка здійснює контроль за дотриманням прав дитини за місцем проживання відвідала 346 сімей.

Про це сьогодні, 9 січня на щотижневій оперативній нараді у міського голови розповіла начальник служби у справах дітей Зоя Сливка, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

Чиновниця нагадала, що робоча група почала працювати у березені минулого року. А до її складу входять представники освіти, медицини, ювенальної превенції, муніципальної варти, тощо.

«110 сімей, які перебувають під наглядом служби у справах дітей опинились у складних життєвих обставнах. У 10 сім'ях виявили загрозу домашнього насильства. Також перевірили 52 сім’ї  на підставі повідомлень соціальних служб, навчальних закладів, закладів охорони здоров'я, в яких виховується 90 дітей», - зазначила Зоя Сливка.

За її словами, соцслужби також допомагають порозумітися родинам, де діти тікають з дому не на вулицю, а до інших родичів.

Водночас міський голова Руслан Марцінків запропонував домовитися з училищем, щоб його учні допомагали проводити ремонти сім’ям, які перебувають у складних життєвих обставинах. Мовляв, це була б гарна практика для студентів професійно-технічних училищ та велика допомога цим сім’ям.