Минулотижневий град на Прикарпатті знищив півтисячі гектарів посівів місцевих агрофірм


Якщо в Тисменицькому районі від четвергового градобою найбільше потерпіли приватні господарства, то на Коломийщині він фактично знищив урожай агрофірм.

ДПДГ «П’ядицьке», ТОВ «Компанія «Агро-Дует», Прикарпатської дослідної станції, ПП «Степан Мельничук». Якщо вдатися до конкретних цифр, то пошкоджено 243 гектари посівів озимої пшениці, 94 гектари кукурудзи, яку вирощували на зерно, 90 га озимого ріпаку, 35 га гречки, пише Галичина.

Загалом знищено і пошкоджено посівів на площі понад півтисячі гектарів. Що стосується приватного підприємства «Степан Мельничук», яке спеціалізується на садівництві, то тут град побив яблуні на площ 107 га, сливи — 20 га та груші —трьох гектарів.

Із сіл Коломийського району найбільше потерпіли Турка та Мала Кам’янка. Тут пошкоджено та знищено врожай на площі 13 гектарів.

Знищено врожай і на всіх земельних ділянках у селі Вовчинці Івано-Франківської міськради. Крім того, пошкоджено 248 будинків — побито дахи, фасади, вікна.

Град також побив близько 800 квадратних метрів фасадів новобудов будівельної фірми «Івано-Франківськбуд» на Тролейбусній вул. в Івано-Франківську.