Митники Франківщини виявили порушення митних правил на суму понад 3 млн грн


З початку 2018 року працівниками митниці порушено 328 адміністративних справ про порушення митних правил на суму 3,6 млн.грн.

Як повідомили в Івано-Франківській митниці ДФС, за результатами розгляду 302 справ на суб’єктів зовнішньо-економічної діяльності накладено штрафів на суму 5,4 млн. грн.

Також працівниками митниці направлено 26 запитів до митних органів іноземних держав для встановлення автентичності документів. На сьогодні отримано 14 відповідей, на підставі яких складено 7 протоколів про Порушення митних правил на суму 3,0 млн.грн.

Нагадаємо, відповідно до норм Митного кодексу України за вчинення суб’єктами ЗЕД протиправних, умисних дій, дій з необережності, чи бездіяльності, що порушують порядок переміщення товарів, транспортних засобів комерційного призначення через митний кордон України передбачена адміністративна відповідальність.

Суб'єктами адміністративної відповідальності за порушення митних правил можуть бути громадяни, які на момент вчинення такого правопорушення досягли 16-річного віку, а при вчиненні порушень митних правил підприємствами - посадові особи цих підприємств.

За порушення митних правил можуть бути накладені такі адміністративні стягнення:

- попередження;

- штраф;

- конфіскація товарів.

   Адміністративна відповідальність за правопорушення, передбачені цим Кодексом, настає у разі, якщо ці правопорушення не тягнуть за собою кримінальну відповідальність.