Мюзикл, ярмарок та відкриття ялинки: Як святкуватимуть день Святого Миколая


В Івано-Франківську до дня Святого Миколая та новорічних свят проведуть ряд заходів.

Про це йшлось сьогодні, 12 грудня на щотижневй оперативній нараді у міського голови, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

Зокрема, департамент культури планує провести 37 заходв, 15 з них до дня Святого Миколая. Так, святкові заходи починаються вже сьогодні о 16 годині відкриттям новорічно-різдвяної ярмарки на Вічевому майдані. Також серед запланованих заходів – Андріївські вечорниці, розважальна програма «Зимова казка» та мюзикл «Святий Миколай» на території палацу Потоцьких і різноманітні концерти у мікрорайонах.

Традиційно у день святого Миколая о 19 годині на Вічевому майдані засвітять головну ялинку міста. Також прикрашені новорічні красуні з’являться і в інших мікрорайонах міста.

Так, 20 грудня о 17.30 пройде відкриття ялинки на Північному бульварі, 21 грудня о 18.00 –в мікрорайоні «Каскад» (вул. Миколайчука), 22 грудня о 17.30 – в мікрорайоні «БАМ» (вул. Довженка), 24 грудня о 17.30 –в мікрорайоні «Пасічна» та 25 грудня о 17.30 –на Європейській площі.

Департамент молодіжної політики та спорту організовує 14 заходів. Серед них – чемпіонат з плавання, святковий показ мультфільму та вручення подарунків для дітей з малозабезпечених сімей, акція «Миколай приходить до кожного» для безпритульних людей, та різні спортивні ігри.

Служба у справах дітей – 4 заходи. Серед них майстер-клас з виготовлення новорічних прикрас, виготовлення свічок та декорування пряників для дітей, які знаходяться у закладах соціальної реабілітації.

Також декілька заходів проведе департамент освіти – виховні заходи присвячені дню святого Миколая.