На 66 році пішов з життя ректор Івано-Франківського університету права імені Короля Данила Галицького


16 травня 2014 року на 66 році раптово пішов з життя ректор Івано-Франківського університету права імені Короля Данила Галицького доктор юридичних наук, професор, академік, доктор права, доктор філософії, доктор канонічного права, Відмінник освіти України, адвокат, Митрофорний протопресвітер отець Іван Михайлович Луцький.

Іван Михайлович Луцький народився 7 березня 1949 р. на Івано-Франківщині. Закінчивши в 1975 р. Ленінградську Духовну Академію, працюючи на духовній ниві, він прагнув до здобуття світської освіти, і в 1996 р. закінчує Український Вільний Університет в Мюнхені, здобувши свій перший вчений титул доктора філософії. Згодом було успішне навчання і закінчення Харківської національної Академії ім. Я.Мудрого та Міжнародного науково-технічного університету в м. Києві. Обравши право, як сферу наукових інтересів І.М.Луцький в 2005 р. захистив кандидатську, а в 2011 р. докторську дисертації за спеціальністю «філософія права».

Високі здобутки в сфері науки та на пасторській ниві підтверджені численними державними та церковними нагородами, а саме «Орденом Володимира Великого», знаком МОН України «Відмінник освіти України», медаллю «За заслуги в освіті», орденом «За розвиток освіти та науки». У 2004 р. від Української Академії Наук був удостоєний золотою медаллю Платона «Через терни до зірок», а у 2006 р. – «Золотою зіркою з діамантами» за вагомий внесок у розвиток освіти та творчі здобутки в розбудові Української держави.

І.М.Луцький академік семи Академій, в тому числі: Української Академії Наук, Академії оригінальних ідей, Академії Наук Національного Прогресу, Академії Архітектури та Міжнародної Кадрової Академії. 29 лютого 2009 р. Луцький І.М. обраний академіком Міжнародної Академії наук педагогічної освіти.

У 1997 р. о. І.М.Луцький заснував приватний вищий навчальний заклад, який у 2007 р. отримав статус університету. Саме завдяки невтомній праці ректора, Івано-Франківський університет права імені Короля Данила Галицького динамічно розвивається, готуючи фахівців у галузі юриспруденції, економіки, архітектури і будівництва, філософії та ЗМІ.

«Ви пізнаєте їх по їхніх плодах» (МТ. 7,16) – саме ці біблійні рядки були основним життєвим кредом Івана Михайловича Луцького. Передчасна смерть не дала можливості реалізувати йому безліч хороших задумів та починань. Любов до оточуючих, студентів, співробітників, любов до свого краю та до України, завжди відрізняли Івана Михайловича з поміж інших. Кожен день, повторюючи слова про необхідність виховання нового свідомого покоління студентів, він усі свої сили віддавав для розвитку університету.

Колектив Івано-Франківського університету права імені Короля Данила Галицького глибоко співчуває з приводу передчасної смерті ректора університету, відомого вченого і педагога, вмілого керівника, наставника, прекрасної, щирої і доброї людини отця Івана Михайловича Луцького і висловлює глибоке співчуття його сім’ї та близьким.

Бріз