На Богородчанщині правоохоронці затримали магазинного крадія


До Богородчанського відділу поліції звернулася 34-річна мешканка одного із сіл району й повідомила про те, що вночі невідома особа проникла до одного із сільських магазинів, звідки викрала грошові кошти в сумі близько 6 тисяч гривень.

Отримавши повідомлення, правоохоронці виїхали на місце події, де в ході проведення оперативних заходів встановили особу зловмисника та затримали його. Ним виявився 28-річний мешканець одного із сіл району, який уже раніше притягався до кримінальної відповідальності за вчинення майнового злочину.

Як з’ясувалося, зловмисник вночі, проходячи попри магазин скористався тим, що за його діями ніхто не спостерігає та шляхом розбиття вікна у вхідних дверях проник до середини крамниці, звідки викрав грошові кошти в сумі близько 6 тисяч гривень та робочий мобільний телефон, після чого з місця події втік.

У скоєному лиходій зізнався та розповів, що половину грошей витратив на алкогольні напої, іншу половину та крадений мобільний телефон правоохоронці вилучили та повернуть власниці на зберігання.

Зловмисника правоохоронці затримали в порядку ст.208 КПК України. На даний час вирішується питання про оголошення йому підозри у вчиненні злочину та обрання судом міри запобіжного заходу.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.185 (Крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років.