На Богородчанщині викрили чоловіка, який намагався вчинити крадіжку


До Богородчанського відділення поліції надійшло повідомлення від 60-річної мешканки одного із сіл району про те, що перебуваючи вдома, вона побачила як до її будинку підійшов невідомий чоловік.

Як з’ясували правоохоронці, зловмисник посеред білого дня на власному автомобілі приїхав до господарства потерпілої та, вирішивши що вдома нікого немає, намагався проникнути до будинку, повідомляє ГО Нацполіції в області.

Очевидно, що наміри злодія були заплановані, бо він уже мав з собою знаряддя та засоби для відчинення дверей. Помітивши через вікно, що господиня вдома, той почав тікати. Затримати його намагалися небайдужі односельці, які в цей час проходили вулицею, але злодій вирвався з їх рук, сів у автомобіль і поїхав. Проте ненадовго. Завдяки оперативним та професійним діям правоохоронців, які відразу прибули на місце події та розпочали переслідування, втікача за «гарячими слідами» затримали в Івано-Франківську.

Ним виявився 46-річний житель Львівської області, який уже неодноразово притягався до кримінальної за вчинення крадіжок, грабежів та незаконне поводження зі зброєю.

Слідчі затримали лиходія в порядку ст.208 КПК України. На даний час вирішується про оголошення підозри у вчиненні злочину передбаченого ч. 3 ст.15 (Замах на злочин є незакінченим) та ч.3 ст.185 (Крадіжка, поєднана з проникненням у житло) Кримінального кодексу України. За незаконні дії зловмиснику загрожує чергове ув’язнення: позбавлення волі на строк від трьох до шести років.