На будівництво школи у прикарпатському селі додатково виділять мільйон гривень


В облдержадміністрації пройшла зустріч з громадою села Чорний Потік Надвірнянського району.

Під час зустрічі сторони обговорили процес будівництва школи у селі, яке розпочалося ще у 1989 році. Наразі 419 дітей займаються у старій будівлі, яка є непридатною до проведення навчального процесу, оскільки перебуває в аварійному стані. Частина учбових класів розташовані у різних приміщеннях, зокрема, й у сільській раді.

За словами представників громади, серед сільської дітвори є багато обдарованих учнів, які посідали високі місця на обласних та всеукраїнських олімпіадах і конкурсах. Окрім того, щороку завдяки демографічному приросту збільшується кількість дітей. Тому питання будівництва нової школи особливо хвилює жителів села.

Варто додати, що на місці нової школи залито фундамент і вимуровано стіни першого поверху. Для проведення будівельних робіт з обласного і районного бюджетів цьогоріч передбачається понад 500 тис. грн.

«Завершення будівництва та реконструкції об’єктів соціальної сфери є першочерговими у роботі обласної влади. Наступного року плануємо завершити будівництво школи у с. Крилос Галицького району. Окрім того, тривають роботи щодо зведення загальноосвітнього навчального закладу у с. Раковець Богородчанського району, - підкреслив очільник ОДА. –  Також ще у поточному році буде додатково виділено один мільйон гривень для будівництва школи у селі Чорний Потік. Йдеться про співфінансування з обласного бюджету 700 тис. грн та з районного - 300 тис.грн».