На Бурштинській ТЕС представили нового керівника


10 січня на Бурштинській ТЕС представили нового керівника. Ним став енергетик з тридцятирічним досвідом роботи - Валерій Хом’яков.

Новопризначений директор пройшов трудовий шлях від слюсаря до генерального директора Дніпроенерго. Олег Івахів, який до цього часу виконував обов’язки директора Бурштинської ТЕС, залишиться працювати на станції на посаді головного інженера. В компанії впевнені, що Олег Івахів посилить інженерно-технічну команду підприємства, а Валерій Хом’яков, разом з колективом, зробить роботу станції більш ефективною.      

Олег Івахів виконував обов’язки директора і головного інженера Бурштинської ТЕС останні півроку. Під його керівництвом станцію вчасно та якісно підготували до нового опалювального сезону: відремонтували десять енергоблоків з дванадцяти, три з них капітально. На двох блоках відремонтували електрофільтри, що допомогло знизити негативний вплив на екологію регіону.

«Я вдячний Олегу Івахіву, що не дивлячись на таку складу ситуацію в енергетиці України, станція стовідсотково готова до роботи на повну потужність, - зазначив директор з генерації електроенергії ДТЕК Енерго Сергій Куриленко. - Але в той же час розумію, наскільки складно в таких умовах одночасно виконувати обов’язки директора підприємства і головного інженера. Саме тому було прийнято рішення призначити на посаду директора Валерія Хом’якова – управлінця з тридцятирічним досвідом роботи в енергетиці. А Олег Івахів тепер зможе повністю зосередитися на інженерно-технічній складовій виробничого процесу. Це кадрове рішення посилить професійну команду підприємства».  

Нові нестандартні рішення, ефективність на всіх етапах виробництва, зниження впливу на екологію, рентабельна собівартість продукції, взаємодія з владою регіону та громадою – саме такі першочергові завдання стоять перед новим очільником Бурштинської ТЕС.

«Я добре розумію яка відповідальність наразі на плечах всієї команди станції і готовий з ними її розділити. Теплоелектростанція – це в першу чергу люди. Як ті що на ній працюють, так і ті, яких ми забезпечуємо світлом і теплом. Найголовніше завдання – пройти опалювальний сезон. Не допустити збоїв в роботі енерго- та тепломержі, - зазначив Валерій Хом’яков, директор ДТЕК Бурштинська ТЕС. – По-друге, ми маємо зробимо Бурштинську ТЕС конкурентоспроможною на новому ринку електроенергії. Від цього залежить доля цього містоутворюючого підприємства, його колективу, цілого регіону та всієї енергетичної галузі України зокрема».