На День міста до Франківська привезуть легендарного "Річарда ІІІ"


Вже відомо, що на сцені Франківського драмтеатру в межах святкування Дня міста та мультикультурного фестивалю «Карпатський простір» покажуть виставу Національного академічного театру ім. Івана Франка.

Відбудеться вистава 7 травня о 18:00 год. Про це у мережі повідомив міський голова Руслан Марцінків.

"Як розповів мені Богдан Бенюк, який до слова грає самого Річарда, до Франківська столичний театр приїде не лише з усією трупою, але й з декораціями. Окрім пана Богдана серед акторського складу «Річарда ІІІ» - лише імениті та народні артисти. Зокрема, Остап Ступка у ролі Георга, Олексій Богданович у ролі Герцога Бекінгема, Василь Мазур у ролі Короля Едварда та інші", - розповів мер.

За словами Марцінківа, Богдан Бенюк зізнався йому, що франківський глядач дуже вимогливий і «привчений» до різних фестивалів.

"Щороку такі заходи, зокрема і «Карпатський простір», піднімають рівень будь-якого шоу для нашої публіки. Однак, актор разом з колегами обіцяє здивувати іванофранківців та подарувати незабутнє видовище. Бо український театр і саме цей «Річард ІІІ» займають гідне місце у світовому театральному мистецтві. Я дуже вдячний пану Богдану за наші спільні ініціативи та пошуки, що втілюються в Івано-Франківську. А його колегам, що відгукуються на такі ідеї", - підсумував очільник Франківська.