На День міста у Франківську покажуть виставу «Річард ІІІ»


У рамках святкування 356-ої річниці від дня заснування міста, виконавчий комітет планує затвердити рішення про організацію та проведення в місті вистави Національним академічним драматичним театром ім. І. Франка.

«Річард ІІІ» У. Шекспіра — одна із тих п’єс, яка протягом багатьох століть не перестає захоплювати глядачів, режисерів, акторів цілого світу, йдеться на сайті міської ради.

Для авторів вистави однією із головних тем стало прискіпливе дослідження сутності небезпечних і незбагненних лабіринтів психології самотньої, приниженої як природою, так і оточуючими, людини. Діалектика перетворення страждання на злочинства й тиранію. Каліцтво Річарда, як це не парадоксально, в інтерпретації режисера дарує йому внутрішню свободу та химерне відчуття влади над людьми.

Національний академічний драматичний театр імені Івана Франка представив фрагменти вистави "Річард ІІІ" на Сьомому Міжнародному театральному фестивалі Academy of Performing Arts Awards у Пекіні.

Народний артист України Богдан Бенюк був відзначений престижною нагородою фестивалю за виконання головної ролі у цій виставі, повідомляється на офіційному сайті театру.