На Долинщині проведуть фестиваль гумору і сатири


Долина – одне з міст-переможців конкурсу культурно-мистецьких проектів "Малі міста – великі враження", який буде реалізовуватись у 2019 році на умовах співфінансування з державного бюджету.

В рамках дії конкурсу Долинська громада отримає співфінансування в розмірі 450 тисяч гривень на реалізацію проєкту "Фестиваль гумору і сатири "Весела копиця" як інструмент збереження нематеріальної спадщини Бойківського краю".

Зазначимо, що Івано-Франківська область ввійшла в ТОП-5 областей за кількістю виграшних заявок, а загалом в рамках конкурсу буде профінансовано 74 проєкти на загальну суму 41,3 млн грн.

7 липня цього року вже відбувся підсумковий гала-концерт Фестивалю гумору, де були нагороджені переможці попередніх етапів, а вже 5-6 жовтня прикарпатців знову чекають нові цікаві події – пленер художників-карикатуристів, створення арт-зони в центрі міста, благодійний аукціон та інші новинки фестивалю.

Конкурс "Малі міста – великі враження" проводився за підтримки Уряду та Міністерства культури України. Дана програма має на меті посилювати інтеграції культурної спадщини в життя громад, впроваджувати кластерні моделі розвитку культури в громадах в умовах децентралізації, підвищувати економічну привабливість культурної спадщини та її сталого використання, залучення зацікавлених сторін до використання ресурсу культурних спадщини та креативних індустрій розвитку громад.