На Долинщині тимчасовий війт підробив документи і віддав землю


Прокуратура передала до суду справу виконувача обов’язків сільського голови та землевпорядника, які зловживали своїм службовим становищем.
Долинським відділом Калуської місцевої прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні, відкритому за ч. 2 ст. 28 («Вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією»), ч. 2 ст. 364 («Зловживання владою або службовим становищем»), ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 366 («Службове підроблення») Кримінального кодексу України,щодо виконувача обов’язків сільського голови та землевпорядника одного з сіл області.
 
Нагадаємо, що виконувач обов’язків сільського голови одного з сіл Долинського району за попередньою змовою зі спеціалістом по землевпорядкуванню, у порушення п. 34 ч. 1 ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», згідно з яким виключно на пленарних засіданнях сільської ради вирішуються відповідно до закону питання регулювання земельних відносин, знаючи, що в кінці грудня 2016 року не відбувалася сесія та земельні питання на ній не розглядалися, зловживаючи своїм службовим становищем, виготовив завідомо неправдиве рішення сільської ради, яким передано у власність третій особі земельну ділянку площею 0,400 га вартістю більше 290 тис. грн. для ведення особистого селянського господарства.
 
Прес-служба прокуратури Івано-Франківської області