На Донеччині вбили трьох проукраїнських кандидатів на пост керівника району, – ЗМІ


У Донецькій області за загадкових обставин загинули проукраїнські кандидати на пост керівника районної військової адміністрації.

Про це пише Вголос з посиланням на  “Радіо Свобода”.

Так, Руслана і Надію Лубинських з м. Курахове могли вбити, підклавши під двері “подарунок”, в котрому здетонувала граната. Зазначається, що подружжя займалось волонтерством, а Руслан Лубинський був кандидатом на пост глави місцевої військової адміністрації.

Надія Лубинська була заступницею директора гімназії. Вона не дозволила свого часу бойовиками проводити “референдум” у приміщенні навчального закладу. Син подружжя ж брав активну участь у Революції Гідності. У день трагедії, за даними знайомих родини, під двері квартири поклали пакунок. Жінка подумала, що це її привітали діти в честь Дня вчителя. Потім пролунав вибух. І чоловік і дружина загинули. При цьому, основна версія трагедії, нібито Руслан підірвав себе і кохану.

Ще однією кандидаткою на пост керівника військової адміністрації була жителька Красогорівки Ірина Шавкун. У день трагедії вона поверталась із дня народження, проте там не вживала алкоголю, оскільки іменинник був дуже релігійним. Через 40 хвилин після повернення, у квартирі жінки сталась пожежа і вона померла. За офіційною версією, загорівся електроприлад. При цьому знайомі зауважують, що сам обігрівач у пожежі навіть не обгорів.

Ці трагедії об’єднує одна деталь, загиблі були проукраїнськи налашттованими і вони претендували на керівника районної військової адміністрації, котра об’єднує Красногорівку, Курахово та Мар`їнку.