На екрани вийде екшн-детектив, який знімали на Прикарпатті


Вже наступного тижня відбудеться довгоочікувана прем’єра першого україномовного екшн-детективу «Карпатський рейнджер», знятого телеканалом 2+2 за підтримки Уряду України та Міністерства культури України.

«Карпатський рейнджер» – це 24-серійний детективний серіал про чесного, принципового та відданого своїй справі штаб-сержанта канадської кінної поліції українського походження Пола Гордійчака, який прибуває до Західної України в якості інструктора програми «Український шериф». Після завершення навчання штаб-сержант опиняється в епіцентрі страшних подій – кілер, який повинен його вбити, випадково потрапляє в майбутнього шерифа містечка Нагура… У Гордійчака не залишається вибору, окрім прийняти пропозицію і тимчасово стати шерифом Нагури, аби знайти вбивцю.

Та зовсім скоро канадець розуміє, що спокійне і мальовниче містечко біля підніжжя Карпат, яким на перший погляд виглядає Нагура, є справжнім осередком злочинності. Тут процвітає контрабанда, незаконна вирубка лісів, корупція та кримінальні розбірки. В місці, де роками всім керували бандити, принциповий шериф – небажаний «гість», якого намагаються усунути. Тому Пол завжди напоготові, адже невідомо, від кого чекати смертельної кулі. Протистояти «дикому Заходу» України рейнджер буде разом з напарником Степаном, помічницею Мирославою і норовливою лікаркою Катериною.

У ролях: Артемій Єгоров, Дмитро Сова, Дар’я Єгоркіна, Дар’я Плахтій, Остап Ступка, Валерій Астахов, Костянтин Корецький, Олексій Смолка, Геннадій Попенко, Анатолій Зіновенко, Слава Красовська та інші. 

«Наш «Карпатський рейнджер» – це не просто детектив, для мене це пригодницький детектив. Пригода у її класичному розумінні, котра асоціюється з небезпекою, неочікуваними поворотами, авантюрними витівками, непростими любовними лініями, –  коментує Артемій Єгоров. –  Зйомки серіалу, як і підготовка до нього, були шалено насиченими. Навіть попри те, що це не перший мій детектив, я не очікував, що буде так багато екшену. Щодня ми знімали бійки і погоні, а в гірській місцевості це робити не так і просто». 

Зйомки серіалу «Карпатський рейнджер» тривали пів року на декількох основних локаціях в Києві та області. Проте всі натурні сцени серіалу знімали в Карпатах – Рахові, Микуличині, Яремчі та ін. 

Крім того, у зйомках бойових сцен, епізодів з погонями на авто і конях взяли участь понад 30 професійних каскадерів і дублери, а в наймасовіших сценах детективу знялись також жителі прикарпатських селищ.   

«Зйомки були схожі на крутий бойовик. Ми знімали погоні на автомобілях з патрульними, звісно, під наглядом професіоналів. Разом з Дар’єю Плахтій стріляли в кадрі з кулемету Другої світової війни, у колег було багато сцен зі складними трюками. Я взагалі люблю все, що пов’язано з екстримом, а тут ще й все це у Карпатах. Навіть попри те, що постійні зливи змінювали наші плани і нам доводилось чекати, бо знімати екшен-сцени у горах в таку погоду небезпечно, було дуже атмосферно. Сподіваюсь, що глядачі зможуть відчути той драйв і унікальну енергетику Карпат, на тлі яких розгортається непроста детективна лінія нашого серіалу», – відмічає Дар’я Єгоркіна. 

У наймасштабнішій сцені детективу, яку знімали  на полігоні наданому Міністерством внутрішніх справ України, були задіяні 10 екіпажів кінної поліції, 10 поліцейських кросоверів, а також гвинтокрил Нацгвардії України.      

Читайте також«Карпатський рейнджер»: Чим дивуватиме глядачів новий вестерн по-українськи