На Франківщині готові прихистити понад 5 тисяч мешканців Криму та східних областей


Лише за два дні роботи гарячої лінії (099) 311- 25 -15 свою готовність прийняти на тимчасове перебування у власні домівки висловило понад 100 прикарпатських родин.

Окрім них, готові допомогти сім’ї освітян та лікарів області, члени релігійних громад всіх конфесій – вони можуть прийняти до себе понад 2 тисяч осіб.

Про це кореспонденту "Бліц-Інфо" повідомили в Молодіжному громадському центрі «Еталон».

Майже таку ж кількість готові прийняти інші мешканці області, опитані соціальними працівниками департаменту соціальної політики Івано-Франківської ОДА в селах та містечках Прикарпаття.

Загалом, станом на 5 березня на Івано-Франківщині готові надати притулок для 5180 осіб, і це число зростає чи не щохвилини. У разі потреби, свої ресурси готові надати дитячі оздоровчі заклади, санаторії. Мешканці Прикарпаття за необхідності готові не лише надати притулок, а й забезпечити харчування, проведення дозвілля. Таких результатів буквально за кілька днів вдалось досягти завдяки активній співпраці громади, релігійних общин та місцевої влади.

Також увага приділяється й питанням безпеки і юридичного захисту. Розроблено типовий договір, який укладатиметься між приймаючою стороною та гостями. Завдяки цьому, переконані у Координаційній раді, вдасться запобігти можливим провокаціям та уникнути ймовірних негативних наслідків через відсутність відповідальності.

Вже у середу, 5 березня, до Івано-Франківська прибула родина харківського активіста Євромайдану Олексія Кажанова. Разом з головою сімейства прибула дружина та двоє дітей, одному з яких лише 11 місяців. Медики пообіцяли якомога оперативніше забезпечити необхідний догляд для немовляти.

У четвер очікується прибуття двох родин з Бахчисараю, загалом найближчими днями на Івано-Франківщині очікують вже 14 родин з АР Крим та східних областей України.