На Франківщині громада закупила 10 бронежилетів 5 класу для військових


Як повідомлялось раніше, третя патрульна рота Внутрішніх військ, що дислокується у місті Калуші, на даний час несе службу у Луганській області, де продовжується антитерористична операція проти бандформувань сепаратистів та російських терористів.

Військові звернулися з тим, щоб громада допомогла придбати бронежилети. Днями за кошти громади закупили 10 бронежилетів. Планують — ще.

За повідомленням командира роти Назарія Торби, у калуських військовиків є велика проблема: відсутність бойових засобів захисту, а саме — бронежилетів.

— Нам потрібні 30 бронежилетів, як мінімум 4-го класу, — зазначив у коментарі ”Вікнам” Назарій Торба. — Посилати наших хлопців під кулі снайперів та осколки гранат спеціально підготовлених та озброєних терористів я не можу. Але завдання, поставлені перед нами, слід виконувати.

За інформацією, яку надав «Вікнам» член Громадського координаційного штабу Калущини Богдан Петрина, за кошти, які калушани зібрали на Майдан, для військових уже закупили 10 бронежилетів п’ятого класу захисту. Це обійшлося у 15 тис. гривень.

Якщо захисні системи військовим підійдуть, за кошти громади закуплять ще 20 бронежилетів.

Загалом, на потреби військової частини, яка дислокується у Калуші, Громадський штаб уже виділив 26 тис. гривень, а на рахунках залишається ще приблизно 390 тис. гривень.

Штаб фінансово підтримує калушан, які нині перебувають на Майдані у Києві. І обіцяє розглядати всі звернення про допомогу військовим.

— Днями розмовляв із Назаром Торбою, — каже волонтер Віктор Павлів. — Їм також потрібні розгрузки для мінімум 8-ми магазинів від автоматів. Війна яскраво засвідчила, що українську армію потрібно переоснащувати. Обмундирування, яке нині мають військові, розраховане під 4 магазини. Але цього надто мало. 4 магазини — це запас боєприпасів на 15-20 хвилин бою. Тому військові беруть із собою ще 4 — прив’язують один до одного. Одне слово, викручуються як можуть.