На Франківщині планують розпочати видобувати газ із 38 свердловин


На території Небилівської сільської ради Рожнятівського району та Міжгірської сільської ради Богородчанського району, планують відновити роботу 18 законсервованих свердловин та пробурити 20 нових свердловин для видобування нафти й газу.

Про це йдеться у двох повідомленнях про плановану діяльність, які подала до Єдиного реєстру ОВД компанія “Геопошук ЛТД”, інформує Курс.

Мова йде про відновлення 18 свердловин (деліквідування та розконсервування) для подальшої експлуатації.

Видобування вуглеводнів здійснюватиметься фонтанним способом. В іншому — про буріння 20 свердловин проектною глибиною до 2100 м для геологічного вивчення та дослідно-промислової розробки з подальшим видобуванням нафти, газу та конденсату.

Територія Черленської площі (Небилівська сільська рада Рожнятівського району та Міжгірська сільська рада Богородчанського району), становить 13,6 км кв. Запланований видобуток природного газу на рік становитиме 500 млн. м³, нафти — 500 тис. т, конденсату — 50 тис. т.

Черленська площа не має власної установки комплексної підготовки нафти та газу. Уся видобута продукція передаватиметься на інші об’єкти переробки сировини, які знаходяться за межами родовища.

При пошуках та розвідуванні вуглеводнів, експлуатації інших об’єктів та обладнання використовуються екологічно безпечні технології. При бурінні будуть використовуватись сучасні методи буріння та сучасна техніка, що зменшить час буріння та територію, яка необхідна для обслуговування бурових.

Обидва повідомлення про плановану діяльність розміщені в реєстрі ОВД 12 квітня. Протягом 20 робочих днів із дня їх оприлюднення громадськість має право надати зауваження і пропозиції до планованої діяльності, які необхідно надсилати до Управління екології та природних ресурсів Івано-Франківської облдержадміністрації.