На Франківщині поменшало таборів для відпочинку дітей


Влітку 2018 року на Прикарпатті функціонували 207 дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, в яких провели своє дозвілля 27 тис. дітей та підлітків з усіх регіонів України та інших держав.

Із загальної кількості дітей 14,8 тис. або 55% – діти Івано-Франківщини. У порівнянні з попереднім роком кількість закладів зменшилася на 106, а дітей, які в них перебували, – на 5,8 тис. осіб. Про це інформує управління статистики в області.

Для   забезпечення оздоровлення  дітей  в  області   функціонували   4 позаміські заклади оздоровлення та 4 заклади оздоровлення санаторного типу, де упродовж літа оздоровлено 1,7 тис. осіб.

Для відпочинку дітей було організовано 199 закладів (з них   160 закладів відпочинку з денним перебуванням), у яких перебували 7,5 тис. школярів, 8 позаміських закладів відпочинку, де відпочивали  11,2 тис. дітей та 31 наметове містечко для 2,2 тис. дітей.

Особлива увага приділялась організованому відпочинку дітей пільгових категорій. Влітку поточного року у закладах оздоровлення та відпочинку перебували 4,7 тис. дітей з багатодітних і малозабезпечених сімей, 1,1 тис. дітей, батьки яких визнані учасниками  бойових дій, 0,5 тис. дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, по 0,2 тис. дітей з числа потерпілих від наслідків Чорнобильської катастрофи та осіб з інвалідністю.

Відпочинок   та  оздоровлення  дітей  влітку забезпечували 3,6 тис. штатних працівників, з яких 2,1 тис. осіб педагогічного персоналу,  0,2 тис. медичних працівників.