На Франківщині з’являться два нові пристрої для вимірювання швидкості TruCam


На аварійно-небезпечних ділянках доріг міжнародного значення патрульні поліцейські використовують засоби для контролю за дотриманням водіями встановлених швидкісних режимів - портативні пристрої вимірювання швидкості TruCam.

Наразі на Прикарпатті є тільки один такий пристрій. Його використостовують на що на трасі Н-10 у напрямку Чернівців. Та вже з понеділка, 13 травня на дорогах Прикарпаття побільшає пристроїв для вимірювання швидкості. Про це інформує Бліц-Інфо з посиланням на Департамент комунікації МВС України.

Зокрема, один з них патрульні використовуватимуть на трасі Н-10 (Стрий - Івано-Франківськ - Чернівці - Мамалига) у напрямку Франківська, а інший - на дорозі Н-09. А саме, на вулиці Крихівецькій в Івано-Франківську.

Нагадаємо, патрульна поліція використовує TruCam виключно на ділянках автодоріг із дорожніми знаками, що повідомляють про фото- відео фіксування порушень, з підвищеним рівнем аварійності, пов’язаним з перевищенням швидкості, як у містах так і на дорогах міжнародного значення. Також в місцях фіксації порушень швидкісного режиму знаходитися службові транспортні засоби з увімкненням маячків синього кольору в обов’язковому порядку.

Як відомо, згідно статті 122 КУпАП (Перевищення встановлених обмежень швидкості руху, проїзд на заборонний сигнал регулювання дорожнього руху та порушення інших правил дорожнього руху) за перевищення швидкості більш як на 20 км/год - штраф - 255 гривень. За перевищення більш як на 50 км/год - штраф - 510 гривень.

До теми: У поліції розповіли, скількох прикарпатців спіймали за перевищення швидкості