На Франківщині за рік майже двісті дітей постраждали від рук злочинців


Ювенальні поліцейські Прикарпаття проаналізували підсумки службової діяльності у 2019 році та визначили перспективні завдання підрозділу.

Як зазначає начальник відділу ювенальної превенції УПД ГУНП в Івано-Франківській області Алла Бойчук, результати минулорічної роботи хоч забезпечили збереження тенденції до зменшення злочинності серед неповнолітніх краю, проте й надалі слід працювати над посиленням безпекового середовища для дітей та їх убезпечення від злочинів та правопорушень.

«Минулого року на території області дітьми або за їх участю скоєно 103 кримінальних правопорушення. Це майже на чверть менше, аніж у 2018 році. Водночас від кримінальних правопорушень потерпіли 195 дітей, а це означає, що необхідно посилювати безпеку та захист прав дітей», - наголошує Алла Бойчук.

Працівники ювенальної превенції Івано-Франківщини загалом готові до надання якісних поліцейських послуг у сфері захисту прав та законних інтересів дітей, протидії сучасним викликам та небезпечним тенденціям, ефективного реагування на надзвичайні події з дітьми.

Щодо завдань, які й надалі будуть пріоритетними у роботі ювенальних поліцейських та потребують нарощення зусиль — розшук зниклих дітей, протидія домашньому насиллю, незаконній реалізації неповнолітнім алкогольної та тютюнової продукції, проведення превентивних заходів серед дітей щодо запобігання вживання ними наркотичних речовин.