На франківських вулицях встановлюють ЛЕД-світильники


В Івано-Франківську продовжують роботи з модернізації зовнішнього освітлення із встановленням сучасних ЛЕД-світильників з функцією димірування.

Про це повідомив директор КП «Івано-Франківськміськсвітло» Віктор Синишин. За його словами, такі світильники забезпечують яскравіше освітлення та є економічно ефективнішими, ніж старі натрієві. Функція димірування дає змогу вночі автоматично зменшувати на 50% світловий потік, що зменшує і споживання електроенергії, пише ЗК

Загалом, нове ЛЕД освітлення останнім часом отримали півтора десятка вулиць у різних частинах міста. Серед них – вул. Довженка, Целевича, Короля Данила, Сорохтея, Гарбарська, Мельника, Стуса, Залізнична, Макуха, Простора, Гаркуші та інші. Також працівники «Міськсвітла» освітили окремі двори та прибудинкові території на вул. Головатого, Тичини, Бандери, Коновальця. Тривають роботи з освітлення території біля стадіону ЗОШ  22.

Цьогоріч підприємство замінило і 13 світлофорних об’єктів. Зокрема, недавно нові світлофори змонтували на перехрестях вулиць Галицької-Дністровської та Івасюка-Івана-Павла ІІ. А вже наступного року модернізація торкнеться світлофорних об’єктів на вулицях центральної частини міста.

Також відбувся тендер на освітлення ще 29 дворових територій і 10 територій шкіл та дитсадків. Щоправда, чи вдасться завершити всі заплановані роботи цьогоріч, не відомо, – каже В. Синишин. Він також зазначив, що при проектуванні наступних капремонтів вулиць обов’язково треба передбачати заміну кабельних мереж, більшість яких перебувають у незадовільному стані.