На Городенківщині відкрито хореографічну студію


Хореографія – справа серйозна. Аби стати справжнім майстрам у якомусь з видів танцю необхідно старанно тренуватись. Приємно, що саме у рік проголошений Президентом України Віктором Януковичем «Роком дитячої творчості» особливу увагу приділяють розвитку творчих здібностей у дітей, що проживають у сільській місцевості.

У селі Городниця Городенківського району відбулося відкриття дитячої зразкової хореографічної студії «Зірничка».  Попри те, що студія існує не перший рік, умови в яких займались діти були не найкращими.

Тож спільними зусиллями взялись до роботи.

«Ми розуміємо важливість поставлених Президентом України задач і намагаємось їх реалізовувати, адже погодьтесь, українці не живуть без пісні і танцю. Сподіваюсь, що у капітально відремонтованому приміщенні дітям буде приємно займатись хореографією», – наголосив голова Городенківської РДА Іван Мороз.

Приміщення  студії  капітально відремонтоване в результаті виграного проекту благодійної організації «Мій  край» на суму 193,000 грн.  Частину коштів  (біля 10% виділили батьки учнів; 20% виділено з районного бюджету, основна частина коштів від благодійної організації «Мій край»).

Урочистості розпочалися виступом колективу «Зірничка», яким керує вже впродовж багатьох років є Маріанна Кучмей. За подарований гарний настрій дітлахи отримали від глядачів гучні оплески.