На Івано-Франківщині 12 сімей отримали пільговий кредит на житло


У 2013 році Уряд ставить завдання надати підтримку 6700 родинам. На це передбачено у бюджеті відповідне фінансування.

Про це 7 червня заявив Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул під час всеукраїнської селекторної наради із губернаторами та банківськими установами.

У нараді також приймали участь Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Темник, Голова правління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Леонід Рисухін.

Віце-прем'єр-міністр України зазначив, що з початку року кількість будівельних майданчиків у рамках реалізації програм доступного житла зросла в 9 разів. Проектна кількість багатоповерхівок, що будуть побудовані, складає 77 із загальною кількістю 6,6 тисяч квартир.

За результатами наради Олександр Вілкул поставив завдання Мінрегіону спільно з місцевими органами влади активізувати роботу по залученню громадян для участі у програмах доступного житла.

«Для подальшого збільшення кількості квартир Урядом сформовано базу земельних ділянок по всій Україні. Надається допомога забудовникам у відведенні землі та проведенні комунікацій. Існує практика безкоштовного надання земельних ділянок для будівництва доступного житла», - сказав Олександр Вілкул.

Голова правління Фонду Леонід Рисухін зазначив, що позиція Мінрегіону та Фонду полягає у тому, що мешканець будь-якого регіону України може скористатись всім спектром державних програм підтримки для будівництва або придбання житла.

«Також хочу сказати, що лише спільна та скоординована робота всіх причетних органів влади до реалізації програми забезпечення населення доступним житлом може призвести до виконання запланованих у поточному році показників у забезпеченні населення житлом», - наголосив Леонід Рисухін.   

Івано-Франківське регіональне управління Фонду повідомило корреспонденту «Бліц-інфо», що станом на 01.06.2013 року в Івано-Франківській області за програмою придбали житло 29 сімей та одиноких громадян, з них 17 – у 2012 році, 12 – у 2013 році. За період дії програми на консультацію в Івано-Франківській області звернулося 714 осіб, подали заяви про отримання часткової компенсації 68 сімей.

Нагадаємо, що за умовами програми передбачається часткова компенсація у розмірі 13 % надається за кредитами, отриманими позичальниками в банках для придбання житла, яке будується, та включене до Переліку об’єктів, яке будується із залученням державних коштів. Позичальником є громадянин, який потребує поліпшення житлових умов та відповідає вимогам банку до позичальників.