На Івано-Франківщині активно проводять Відкриті Олімпійські уроки


Уже дев’ятий рік поспіль Міністерство освіти і науки України, Міністерство молоді та спорту України спільно з Національним олімпійським комітетом організовують спортивні акції під назвою «Всеукраїнський Олімпійський урок» та «Олімпійський тиждень». Прикарпаття також стало «ближче до Олімпу».

З метою утвердження здорового способу життя та популяризації олімпійського руху спортивні заходи провели у івано-франківських школах. На спортивному святі Івано-Франківської школи №5 з поглибленим вивченням німецької мови були присутні представники спортивної громадськості: начальник обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України Михайло Стефанків, учасники Олімпійських ігор Неля Непорадна, Роман Вірастюк та Тетяна Ляхович, виконавчий директор обласного відділення НОК України Ігор Шкоропаняк, методист Івано-Франківського ОІППО Андрій Шпільчак та методист управління освіти і науки виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради Тамара Жилюк.

Дзвінким привітанням учнів 4 класу розпочався святковий урок. На гостей спортивної акції чекало яскраве видовище – урочиста зарядка, веселі естафети та різноманітні змагання, де суддями були учасники олімпійських ігор. Усі школярі отримали подарунки, а переможці – заслужені нагороди від обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України. «Спорт – це здоров'я, і навіть, незначні фізичні навантаження здатні сформувати міцну, стійку до труднощів особистість. А нашій державі потрібні такі люди, які уміють поєднувати розумові тренування із фізичними. Вам, юні спортсмени, є до чого прагнути, адже українські атлети золотими літерами закарбували свої прізвища в історію нашої держави завдяки здобуткам на Олімпійським іграх. Пам'ятайте, що ви – наше майбутнє і ніколи не забувайте про спорт», – звернувся до школярів Михайло Стефанків.