На Івано-Франківщині «доносять» податківцям, хто не платить податки


У минулому році до територіальних органів Міндоходів в Івано-Франківській області надійшло 245 письмових звернень громадян, що на 46 звернень менше, ніж за відповідний період 2012 року.

Про це повідомила начальник відділу обслуговування платників податків Головного управління Міндоходів в Івано-Франківській області Оксана Долішня.

Із загальної кількості 239 звернень, або 98%, складають заяви (клопотання) та 6 звернень — скарги на недоліки в роботі працівників територіальних органів Міндоходів. За результатами розгляду факти, наведені у двох скаргах,  знайшли своє підтвердження. Посадових осіб, в роботі яких виявлено недоліки, притягнуто до відповідальності, переконує прес-служба Головного управління Міндоходів в Івано-Франківській області.

Основна питома вага звернень — 54% (132 звернення) складають заяви громадян про ухилення від сплати податків суб’єктами господарської діяльності та з питань контрольно-перевірочної роботи, 12% (30 звернень) — з питань праці і зарплати, 7% (15 звернень) — із земельних питань.

Крім того, керівництвом органів доходів і зборів області у минулому році проведено 383 особисті прийоми. У 364-х випадках під час прийому заявникам надані відповідні роз’яснення, у 19-ти випадках порушені питання вирішено позитивно для заявників.