На Івано-Франківщині малозабезпеченій родині вимкнули світло


До Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини звернулась мешканка Прикарпаття Марія К. щодо поновлення права на постачання електроенергії до будинку, де вона проживає.

Жінка повідомляла, що Тисменецький районний суд прийняв рішення про стягнення на користь Липецької районної електромережі з її матері завданих збитків на значну суму. Не сплативши борг, боржниця, на жаль, пішла із життя. Заявниця спадщину не приймала, проте з неї вимагали виконання зобов’язань померлої.

Помешкання, де залишилася проживати Марія К. з дітьми, онуками та малолітнім правнуком, було відключено від електропостачання. Оскільки сім’я малозабезпечена, відключення електропостачання поставило родину у ще скрутніше становище.

Керуючись ст. 101 Конституції України, ст. 17, 22 Закону України «Про Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини», Валерія Лутковська звернулася за захистом прав малозабезпеченої родини до керівництва правління ПАТ «Прикарпаттяобленерго» та управління державної виконавчої служби Головного управління юстиції в Івано-Франківській області, пишуть паралелі.

Уповноваженого з прав людини поінформовано, що 14.10.2013 р. державним виконавцем було винесено постанову про закінчення виконавчого провадження. Енергопостачальна компанія уклала із заявницею договір про користування електричною енергією, а її помешкання підключено до електромережі.