На Івано-Франківщині підприємці продовжують виплачувати зарплату нижчу мінімальної


За лютий-квітень поточного року понад 200 суб’єктів господарювання в обласному центрі, які виплачували своїм робітникам заробітну плату нижче мінімального рівня, на 50% поправили ситуацію.

Це стверджує директор департаменту соціальної політики Івано-Франківського міськвиконкому Олександра Заклинська.  

Днями відбулася нарада щодо виконання міської комплексної програми з легалізації та детінізації заробітної плати та зайнятості населення. Обговорено план дій по усіх структурах, які задіяні у сфері легалізації заробітної плати. За департаментом соціальної політики закріплено «координацію дій» рейдової робочої групи комісії з легалізації зарплати.

«Ми детально аналізуємо ситуацію на місці, дивимося, чи наймані працівники мають належні соціальні гарантії, - каже Олександра Заклинська. - Матеріали передаємо у інспекцію праці та у податкову інспекцію для належних заходів».

Водночас на згаданій нараді «вирішували питання» щодо головних розпорядників коштів. Адже, як запевняє Олександра Заклинська, при укладанні угод на виконання робіт чи надання послуг особливу увагу звертають на те, чи суб’єкт господарювання легалізовує заробітну плату, чи легалізовує найманих працівників, чи витримує усі соціальні гарантії.