На Івано-Франківщині провели первинну нормативну грошову оцінку земель проведено


Щороку збільшуються надходження до бюджетів за рахунок плати за землю. Значні обсяги робіт щодо проведення нормативної грошової оцінки у попередні роки дали приріст надходжень майже 2 млрд. грн. у 2012 році, що значно перевищило найоптимістичніші прогнози, підкреслив заступник Голови Держземагентства України Євген Бердніков на колегії земельного відомства.

Про це кореспондентові "Бліц-Інфо" повідомили в прес-службі державного агентства земельних ділянок.

Станом на 1 липня 2013 року нормативну грошову оцінку земель проведено у 29 752 населених пунктах, що становить 99,9% від їх загальної кількості (29 787).

За 6 місяців цього року роботи з оцінки земель виконано по 265 населених пунктах, що становить 84,9 %: у Вінницькій (8), Дніпропетровській (1), Житомирській (64), Запорізькій (1), Кіровоградській (1), Луганській (7), Миколаївській (3), Харківській (170) та Чернігівській (10) областях.

Крім того, 12 населених пунктів (3,8%) у Луганській (1), Миколаївській (3), Полтавській (1) та Чернігівській (7) областях знято з обліку рішеннями обласних рад.

Повністю первинну нормативну грошову оцінку земель проведено у містах Києві і Севастополі, населених пунктах Вінницької, Волинської, Донецької, Закарпатської, Івано-Франківської, Київської (без врахування міста Чорнобиля та міста Прип’яті), Кіровоградської, Луганської, Львівської, Одеської, Полтавської, Рівненської, Сумської, Тернопільської, Херсонської, Хмельницької, Черкаської, Чернівецької, Чернігівської областей та Автономної Республіки Крим (долучилися Вінницька, Кіровоградська, Луганська, Полтавська та Чернігівська області).

Тобто, протягом першого півріччя 2013 року кількість регіонів, у яких завершено проведення первинної нормативної грошової оцінки земель населених пунктів, збільшилась з 17 до 22 регіонів.

Таким чином, за шість місяців цього року повторну нормативну грошову оцінку земель проведено у 3 866 населених пунктах, або 87,7 % від плану.

Найкращих показників виконання робіт з повторної нормативної грошової оцінки досягнуто у Тернопільській (724), Львівській (635) та Полтавській (479) областях.