На Івано-Франківщині сплачено майже 90 мільйонів гривень екоподатку


Як повідомили в Головному управлінні ДФС в Івано-Франківській області, впродовж січня-квітня 2017 року суб’єкти господарської діяльності Прикарпаття за забруднення навколишнього середовища перерахували до бюджету 87,2 млн. грн. екологічного податку.

Це на 62,4 млн. грн. більше, ніж за аналогічний період минулого року. З цієї суми більше 69,7 млн. грн. надійшло до місцевого бюджету, решта 17,4 млн. грн. – до державного.

На сьогодні платниками екологічного податку на Івано-Франківщині є більше 3,5 тисяч юридичних та фізичних осіб регіону, що здійснюють викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними або пересувними джерелами забруднення, скиди забруднюючих речовин безпосередньо у водні об’єкти чи розміщують відходи.

Нагадаємо, відповідно до Податкового кодексу України базовим податковим (звітним) періодом для  екологічного податку визначено календарний квартал.

Граничними термінами подання податкових декларацій та сплати податкових зобов'язань з екологічного податку вважаються за:

I квартал ц.р.: 10 травня та 19 травня 2017 року відповідно;

II квартал ц.р.: 9 серпня та 18 серпня 2017 року відповідно;

III квартал ц.р.: 9 листопада та 17 листопада 2017 року відповідно;

IV квартал ц.р.: 9 лютого та 19 лютого 2018 року відповідно.

Якщо платник екологічного податку з початку звітного року не планує здійснення викидів, скидів забруднюючих речовин, розміщення відходів, утворення радіоактивних відходів протягом звітного року, то такий платник повинен повідомити про це відповідний контролюючий орган за місцем розташування джерел забруднення та скласти заяву довільної форми про відсутність у нього у звітному році об'єкта обчислення екологічного податку. В іншому разі платник податку зобов'язаний подавати Декларації відповідно до вимог Кодексу.

Прес-служба Головного управління ДФС в Івано-Франківській області