На Івано-Франківщині триває спецоперація "Павутина"


Працівники сектору боротьби із кіберзлочинністю УМВС в області продовжують ряд цільових оперативно-профілактичних заходів під умовною назвою «Павутина».

Такі заходи міліціонери проводять з метою протидії протиправній діяльності суб’єктів господарювання, окремих осіб та членів організованих злочинних груп на напрямку виготовлення збуту та розповсюдження продукції порнографічного характеру, дитячої порнографії, а також еротичної продукції в порушення норм Закону України «Про захист суспільної моралі».

Задля очищення інформаційної системи Інтернет від подібних ресурсів, зокрема, через які здійснюється розповсюдження порнографічних матеріалів підрозділ боротьби із кіберзлочинністю УМВС здійснює моніторинг відкритих телекомунікаційних мереж.

Міліція нагадує, що за порушення законодавства у цій сфері передбачена відповідальність відповідно до статті 301 (Ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів) Кримінального кодексу України. Санкції цієї статті передбачають відповідальність від штрафу аж до дванадцяти років позбавлення волі.

Шановні громадяни! Якщо володієте інформацію подібного роду зверніться до працівників підрозділу боротьби із кіберзлочинністю Управління МВС України в Івано-Франківській області за телефоном: (03422) 75-11-57.

СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області