На Івано-Франківщині вдвічі збільшилась кількість туристів


Сьогодні, 14 грудня на засіданні комісії з питань євроінтеграції та міжнародного співробітництва заслухали звіт голови ОДА.

Як повідомив начальник управління туризму Дмитро Романюк, цьогоріч Прикарпаттю вдалося залучити кількох великих інвесторів. Зокрема, ми змогли обійти Львів у залученні компанії-інвестора "Леоні", яка вже наступного року дасть 8 150 робочих місць для прикарпатців. Також велися переговори з "Даношею" про будівництво мясопереробного заводу.

"Обсяги залучення іноземних інвестицій цьогоріч становили 10 млн. дол. Це були інвестори з 54 країн світу. Окрім того варто зауважити, що в 6 разів зменшилась частка експорту товарів до Росії. Наші компанії перекваліфікувалися на ЄС", - зазначив Дмитро Романюк.

Також очільник департаменту туризму зазначив, що за 10 місяців цього року Прикарпаття відвідали 2.2 млн туристів, що вдвічі більше, ніж минулого року. 

"До кінця року ми очікуємо 2.5 млн туристів. Якщо раніше основний потік туристів був взимку, то зараз наші відпочинкові комплекси працюють цілорічно", - похвалився чиновник.

В той же час голова комісії Ігор Дебенко поцікавився чи начальник департаменту туризму вважає, що збільшення кількості туристів є тільки заслугою департаменту.

"Однозначно, в збільшенні кількості туристів велике значення має не тільки наша правильна робота, а й зовнішні обставини. Зокрема соціально-економічна ситуація та захоплення Криму сприяло тому, що більше українців почало відпочивати в Карпатах", - пояснив Дмитро Романюк.