На івано-франківських підприємствах працює понад 74 тисячі осіб


В Івано-Франківську понад 27 тисяч суб’єктів підприємницької діяльності, з них близько 10 тисяч – юридичні особи та 17 - фізичні.

Про це під час прес-конференції, присвяченій щорічній акції «Купуємо івано-франківське – даємо роботу івано-франківцям», розповів начальник управління економічного та інтеграційного розвитку Івано-Франківського міськвиконкому Богдан Білик, - повідомляє кореспондент «Бліц-Інфо».

«З них тільки 2 % - великі підприємства, а 98% - це середні та малі. В малому бізнесі працює більше 32 тисяч працівників. В цілому, на всіх промислових підприємствах працює від 74 до 76 тисяч працюючих», -  пояснює Богдан Іванович.

На запитання щодо збуту продукції івано-франківських виробників, то начальник управління висловлює думку, що всі підприємства мали б бажати більшого.

«Але виділити підприємство, яке має багато готової продукції і не може реалізувати, то в нас таких підприємств немає. Є проблема на «63-му заводі», де працює 170 чоловік, але по кілька днів на тиждень. І одна із причин - те, що дійсно немає ринку збуту. Деякі проблемні моменти по збуті є й на «Пресмаші». Причина – те, що воно рахувалось, як банкрот і не всі хочуть мати справу з таким підприємством. Та, думаю, найближчим часом ситуація піде на покращення», - зауважує пан Білик.

За словами Богдана Білика, більшість підприємств краю працює під реалізацію, тому проблемних моментів з реалізацією не відчувають.

«Хоча, переконаний, кожне підприємство хоче розширити ринок збуту. З цією метою і проводиться акція «Купуємо івано-франківське – даємо роботу івано-франківцям», - наголосив чиновник.