На Коломийщині мотоцикл вилетів на зустрічну та врізався в "BMW": Двоє травмованих


Дорожньо-транспортна пригода з потерпілими трапилася вчора, 14 червня, близько 12 години в смт. Печеніжин Коломийського району.

Як встановлено правоохоронцями, 18-річний мешканець одного із сіл Коломийського району, керуючи мотоциклом марки «Dragon QM 200 GY», рухаючись вулицею в напрямку до центру смт. Печеніжин, не врахував дорожні умови, не вибрав безпечної швидкості руху, не впорався з керуванням, виїхав на зустрічну смугу руху, де допустив зіткнення із автомобілем марки «BMW-520» під керуванням 28-річного місцевого мешканця.

Внаслідок ДТП водій мотоцикла отримав тілесні ушкодження у вигляді закритого перелому стегнової кістки та був госпіталізований в травматологічне відділення Коломийської ЦРЛ. Його 15-річний пасажир отримав тілесні ушкодження у вигляді: ЗЧМТ, струсу головного мозку, закритого перелому пальця лівої кисті, забою лівого колінного суглоба, множинних саден спини, підборіддя, нижніх кінцівок тощо та госпіталізований.
Водії – тверезі.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від двохсот до п’ятисот неоподаткованих мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права керувати транспортним засобом на строк до трьох років або без такого.