На Коломийщині односельчанин хотів позичити інструмент у сусідки, а вчинив крадіжку


До Коломийського відділу поліції звернулася 36-річна мешканка одного із сіл району. Жінка повідомила про те, що з її житлового будинку невідома особа вчинила крадіжку грошових коштів у сумі 650 гривень.

В ході проведених оперативних заходів правоохоронці встановили особу зловмисника. Ним виявився 56-річний односельчанин потерпілої.

Як з’ясувалося, зловмисник зайшов на господарство потерпілої та помітивши, що вдома нікого немає, а також те, що вхідні двері до будинку були відкритими, зайшов до середини приміщення, де побачив жіночу сумочку і вийняв звідти 650 гривень після чого з місця події втік.

У скоєному лиходій зізнався та розповів, що крадені грошові кошти він вже встиг витратити на власні потреби, а до односельчанки зайшов, щоб позичити інструмент, а викрадати, каже, наміру не мав.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або громадськими роботами на строк від вісімдесяти до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або позбавленням волі на строк до трьох років.

СК ГУНП в Івано-Франківській області