На Коломийщині працюють над створенням ще однієї ОТГ


В Гвіздці Коломийського району відбулись громадські слухання щодо ініціювання створення об’єднаної територіальної громади.

Мешканці селища Гвіздець підтримали ініціативу створення об’єднаної територіальної громади. Про це повідомляє Івано-Франківський Центр розвитку місцевого самоврядування у соціальній мережі.

Представники центру розповіли про загальний стан впровадження реформи децентралізації в Україні та Івано-Франківській області. А директор ІФ ЦРМС Руслан Панасюк конкретно зосередив увагу присутніх на перспективах, які відкриваються перед Гвіздецькою громадою після об’єднання.

Після короткої серії запитань-відповідей мешканці одностайно підтримали ініціативу створення ОТГ з центром в смт. Гвіздець. Наступним кроком буде рішення Гвіздецької селищної ради і запрошення іншим сільським радам.

Цього разу створення Гвіздецької ОТГ ініціювали у розширеному форматі – однієї селищної ради (як адмінцентру майбутньої ОТГ) та 11 сільських рад з Коломийського, Снятинського і Городенківського району.

До складу майбутньої ОТГ увійдуть Гвіздецька селищна, Остапківська та Старогвіздецька сільські ради Коломийського району, Кулачківська і Балинцівська сільські ради Снятинського району, а також Виноградівська, Росохацька, Сороківська, Торговицька, Слобідська, Вербівцівська та Острівецька сільські ради Городенківського району.