На Косівщині діє мобільна бригада, яка допомагає постраждалим від насильства


При Косівському районному центрі соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді‎ створили мобільну бригаду соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства.

До її складу включені представники служби у справах дітей райдержадміністрації, управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації, представники ювенальної превенції Косівського ВП ГУНП в Івано-Франківській області, та працівники РЦСССДМ, інформує Косівський районний центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді‎. 

Бригада створена з метою підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі.

Днями в приміщенні Косівського РЦСССДМ відбулася робоча нарада представників мобільної бригади за участю фахівців із соціальної роботи, на якій були обговорені механізми взаємодії та співпраця суб'єктів соціальної роботи, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству. 

Крім того, Косівський РЦСССДМ в рамках місячника правових знань з 25 листопада по 10 грудня проводить Всеукраїнська профілактична акція “16 днів проти насильства”.

По школах району, сім'ях, що опинились у складних життєвих обставинах проводяться профілактичні заходи, бесіди з метою попередження різних видів насильства в школі та сім'ї.