На Косівщині дільничний застав чоловіка за незаконною порубкою дерев


Вчора, під час перевірки території обслуговування дільничний офіцер Косівського відділу поліції виявив невідомого чоловіка, який здійснював незаконну вирубку дерев та за допомогою гужового транспорту намагався відвезти колоди додому.

Так, поліцейський з’ясував, що 53-річний місцевий житель на території Рожинського лісництва Косівського РП "Райагроліс" самовільно вчинив незаконну порубку трьох сироростучих та одного сухостійного дерев породи ялина, загальною кубомасою 5 м. куб. Сума матеріальних збитків становить близько 16 тис. гривень.

Такі дії є кримінально-карними. Чоловік визнав, що вчинив незаконно та пояснив поліцейському, що хотів використати дерево у власному господарстві.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ст. 246 Кримінального кодексу України (Незаконна порубка лісу). Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до шести місяців. Також, відповідно до санкції вказаної статті, покаранням може бути обмеження волі на строк до трьох років або позбавлення волі на той самий строк, пише Сектор комунікації поліції Івано-Франківщини