На Косівщині ремонтували дорогу під час дощу. У САД кажуть, що за таке не платитимуть


У вівторок, 14 травня працівники філії «Коломийська ДЕД» ДП «Івано-Франківський облавтодор» проводили роботи із експлуатаційного утримання та поточного дрібного ремонту покриття автомобільної дороги територіального значення Т-09-09 Снятин – Косів – Старі Кути в с. Вербовець Косівського району.

Як повідомляє служба автомобільних доріг в Івано-Франківській області, дорожники здійснювали ремонт покриття асфальтобетонною сумішшю методом влаштування локальних карт.

Роботи планувалося провести в першій половині дня за сприятливих погодних умов, оскільки, згідно прогнозам, випадання дощу не передбачалося. Однак, після приїзду транспорту із асфальтобетонною сумішшю, раптово випав дощ, і асфальтобетонна суміш була укладена на мокру основу.

Зокрема, відео з латання ям у болото у мережу виклав активіст Віталій Мацьоцький.

"Закатали в болото близько 200000 бюджетних грошей", - підписав відео автор.

Водночас у прес-службі САД зазначають, що заступник начальника з експлуатаційного утримання Служби автодоріг в Івано-Франківській області заборонив керівництву філії «Коломийська ДЕД» укладання асфальтобетонної суміші на мокру основу та у воду, а також було наголошено, що такі роботи не будуть прийняті замовником – Службою автодоріг – до оплати.

"Виходячи з наведеного, Служба автомобільних доріг в Івано-Франківській області вимагає від керівництва ДП «Івано-Франківський облавтодор» значно посилити відповідальність керівників філій за якість дорожньо-ремонтних робіт та повне дотримання технологій їх виконання. Неякісно виконані роботи та роботи, виконані із порушенням технологій, Служба автодоріг оплачувати не буде", - зазначають у прес-службі.