На Київщині підлітки цеглиною забили до смерті бездомного і забрали милостиню


Це один із багатьох випадків в Україні. Протягом останніх кількох років в Україні десятки безхатьків ставали жертвами підлітків.

У Білій Церкві стався черговий напад підлітків на безпритульного чоловіка, повідомляє поліція Київської області, пише Хмарочос.

30 жовтня хлопці 15 та 16 років виявили у напівзруйнованій споруді 50-річного чоловіка, який облаштував там нічліг. Підлітки били його руками і ногами, потім цеглиною. Насамкінець забрали милостиню, яку той зібрав за день, і зникли. За деякий час чоловік помер.

Хлопців арештували – виявилося, що вони були причетні й до інших злочинів, таких як угони автомобілів та пограбування. Молодшого відпустили, старший перебуває під домашнім арештом.

LB.ua пише, що такі випадки не поодинокі. Так, 14 жовтня у Павлограді хлопці 18-ти і 20-ти років заради розваги спалили живцем трьох бездомних, які ночували у сторожці на території лікарні.

13 червня в Одесі підлітки кидали каміння у бездомних. Один з них поскаржився батькові 10-річного хлопчика, який це робив. Батько забив безхатченка до смерті.

У лютому в Одесі група молодих людей побили безпритульних, які були у пункті обігріву.

У лютому 2017 року в Дніпрі двоє хлопців 16-ти і 19-ти років, а також дівчина 14-ти років побили двох бездомних, які спали на трубах теплотраси, один із них помер на місці.

У січні 2016 року в Києві двоє хлопців побили трьох бездомних, одного з них – до смерті.

У квітні 2016 року в окупованому Севастополі підлітки 14-ти і 17-ти років побили, облили бензином і підпалили трьох бездомних у закинутому кіоску.

У червні 2015 року у Харкові неповнолітні забили до смерті трьох бездомних чоловіків.

Безпритульні розповіли журналістці видання, що намагаються відійти подалі щоразу, як бачать на вулиці групу молоді.

Нагадаємо, у липні ГО «Всеукраїнська спілка парамедиків» закликала не викликати «швидку» до «бомжів, алкоголіків і наркоманів» та інших «асоціалів, які не платять податки».