На Мазепи жінка вчинила ДТП і поїхала пити мартіні


13 листопада близько 23-ї години до поліції надійшло повідолення про ДТП без потерпілих на вулиці Мазепи.

Власник автомобіля Geely повідомив, що припаркувався біля магазину й сидів у салоні. Згодом почав рух автомобіль Citroën, який стояв попереду. Ймовірно, водій Citroën не перонався в безпеці маневру, бо почав їхати назад, вдарив Geely, після чого різко поїхав з місця ДТП. Інформує Бліц-Інфо з посиланням на Патрульна поліція Івано-Франківської області.

Згодом втікача патрульні виявили на вулиці Шухевичів. Ним виявилася 32-річна водійка, мала ознаки алкогольного сп'яніння. Жінка повідомила поліцейським, що після ДТП пила мартіні, та потім відмовилася пройти огляд. Водій Geely підтвердив, що у момент ДТП за кермом Citroën сиділа саме ця жінка.

На водійку патрульні винесли постанову за ч. 1 ст. 126 КУпАП (відсутній поліс обов'язкового страхування) та склали протоколи за ст. 124 КУпАП (порушення ПДР, що спричинило пошкодження майна), ст. 122-4 (залишення місця ДТП) та ч. 4 ст. 130 КУпАП (вживання водієм алкоголю після ДТП).

Нагадаємо, що вживання водієм транспортного засобу після дорожньо-транспортної пригоди за його участю алкоголю, наркотиків, а також лікарських препаратів, виготовлених на їх основі, або після того, як транспортний засіб був зупинений на вимогу поліцейського, до проведення медичного огляду з метою встановлення стану алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або щодо вживання лікарських препаратів, що знижують його увагу та швидкість реакції, - тягне за собою накладення штрафу на водіїв у розмірі 20 400 грн або адміністративний арешт на строк 15 діб, з позбавленням права керування транспортними засобами на строк три роки.