На місці будівництва свиноферми в Галицькому районі чергуватиме поліція


Мешканці сіл Конюшки Рогатинського та Насташине Галицького районів стали заручниками незаконного будівництва свиноферми, яке розпочалося на межі даних сіл.

У зв’язку з цим сьогодні в облдержадміністрації відбулась нарада щодо вжиття заходів із припинення незаконних будівельних робіт.

У ході наради директор департаменту агропромислового розвитку ОДА Іван Андріїшин розповів про ситуацію. За словами посадовця підприємством в порушення законодавства знято і вивезено частину верхнього родючого шару грунту, зроблено більше 100 метрів траншеї, також завезено будівельні матеріали: ліс, цеглу, ескаватор. Також він додав, що на сьогодні немає дозвільних документів щодо будівництва, окрім розпорядження Галицької РДА на дозвіл розроблення детального плану території.

Своєю чергою очільник Прикарпаття доручив голові Галицької РДА внести відповідні зміни до розпорядження. Також Денис Шмигаль звернувся до керівництва Нацполіції в області, Державної екологічної інспекції та Держгеокадастру, щоб визначити розміри нанесених збитків і дати відповідну оцінку діям підприємства.

Окрім того, Денис Шмигаль доручив встановити пости правоохоронних структур для недопущення продовження протиправних робіт.

Слід відзначити, що сьогодні порушено кримінальне провадження за ст.254 Кримінального Кодексу України про безгосподарське використання земель!

До теми: У Галицькому районі люди перекрили дорогу: Протестують проти будівництва свиноферми