На Надвірнянщині курсуватимуть великогабаритні автобуси


6 березня відбулося чергове засідання Надвірнянської районної ради, на якому, зокрема, розглянули питання забезпечення якісних перевезень пасажирів.

Депутати звернулися з пропозицією перевірити тарифи на проїзд в громадському транспорті. У тексті звернення йшлося про те, що тарифи на проїзд постійно зростають, але реального підтвердження цього факту ніхто не надає, пише ГК.

Адже немає і економічно обґрунтованих показників. Ціна на проїзд з Надвірної до Івано-Франківська спершу піднялася з 15 до 25 грн, а після Нового року – до 30 грн. Відтак зростають і всі інші напрямки всередині району. Під час обговорення питання викликало жваву дискусію серед присутніх.

Крім того, що тарифи слід перевірити, тому що люди у районі нарікають на постійне здорожчання вартості проїзду, слід вирішувати і іншу проблему, каже депутат районної ради Андрій Карманський.

“Я запропонував забезпечити на години-пік рух великогабаритних автобусів. Ці буси, які їздять нині, не справляються – вони не зупиняються в селах, а люди з тих населених пунктів не мають, як доїхати. Ми це письмово прописали, а також внесли у перелік вимог автобуси, придатні для перевезень людей з обмеженими можливостями”, – пояснює депутат.

Райрада підтримала цю пропозицію Карманського.