На Надвірнянщині свекруха відсудила у невістки моральну компенсацію за зламане ребро


Жителька селища Битків Надвірнянського району заплатить штраф за те, що кинула молотком у свекруху і зламала їй ребро. За пережитий стрес невістка має відшкодувати 2,5 тисячі гривень.

Надвірнянський районний суд виніс вирок жінці за легкі тілесні ушкодження, що спричинило короткочасний розлад здоров’я потерпілої. Цю справу суд розглядав більше року, інформує Дзеркало медіа.

Як йдеться у вироку суду, у жовтні минулого року після сварки невістка кинула у свекруху каменем і влучила їй в руку. Відтак схопила молоток вагою 7-8 кг з металевим відбійником та жбурнула їй у спину . Відповідно до висновку експертизи, потерпіла від каменя отримала забій кисті, а від молотка – перелом ребра.

Жінки живуть у сусідстві. У обвинуваченої невістки на подвір’ї ремонтували паркан. Робочі розмішувати цемент, і як вони розповіли у суді, потерпіла свекруха та її чоловік вийшли на подвір’я і почала сваритися, що вони нищать траву. У цей час зі свого будинку вийшла обвинувачена і між жінками почалася сварка.

Потерпіла свекруха просила суд стягнути з її невістки 10 тисяч гривень моральної шкоди, яку обґрунтувала “душевними переживаннями з приводу неправомірних дій обвинуваченої, біллю та пережитим стресом”.

Суд  допитав чотирьох свідків, серед них і чоловіки обвинуваченої та потерпілої. Після того ухвалив визнати обвинувачену винуватою у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 2 ст. 125 КК України та призначив покарання у виді 1360 гривень  штрафу. Цивільний позов суд задовольнив частково – стягнув на користь потерпілої 2500 гривень завданої моральної шкоди.