На наступній сесії облради депутати розглянуть майже сорок питань


Президія обласної ради рекомендувала до розгляду на черговому сесійному засіданні, яке відбудеться 23 грудня, майже чотири десятки питань порядку денного.

Ключовим питанням порядку денного стане прийняття обласного бюджету на 2017 рік.  Як відзначив голова обласної ради Олександр Сич, основний фінансовий документ Прикарпаття був ґрунтовно опрацьований у всіх постійних комісіях обласної ради відповідно до їхнього профілю. Окрім цього, в обласній раді проводилися консультації з головними розпорядниками коштів за участі керівництва вищого самоврядного органу краю та департаменту фінансів ОДА. "Наразі проект обласного бюджету на 2017 рік достатньо збалансований. Єдина небезпека криється в тому, що, якщо відбудуться якісь радикальні зміни в показниках державного бюджету під час його прийняття у Верховній Раді України, то потім нам буде важко його збалансувати", - підкреслив очільник облради.

З метою максимально ефективного використання коштів депутати також обговорять внесення змін до обласного бюджету на 2016 рік.

Серед важливих питань порядку денного сесії – звіт голови ОДА щодо здійснення повноважень, делегованих обласною радою обласній державній адміністрації та інформація прокуратури області про результати діяльності за 11 місяців 2016 року.

З ініціативи депутатських фракцій в обласній раді на розгляд депутатського корпусу винесено ряд звернень до центральних органів виконавчої влади щодо регулювання актуальних питань краю та держави загалом.

Низка питань, рекомендованих президією до розгляду на сесії облради, стосується внесення змін до діючих обласних програм та схвалення нових, затвердження в новій редакції статутів комунальних підприємств, призначення керівників освітніх та медичних установ області.