На "Німецькому" озері рибпатруль вилучив браконьєрські сітки


Франківський рибоохоронний патруль отримав інформацію про встановлення сіток на "Німецькому" озері в мікрорайоні "Пасічна". Як повідомлялось, браконьєри діють в темну пору доби.

Для затримання порушників правил рибальства до маршруту рибоохоронного рейду включили і зазначену водойму. Ще до світання 27.05.2019 держрибінспектори вже були на березі озера і о 4:25 зафіксували факт браконьєрства. Порушником правил рибальства виявився мешканець Івано-Франківська, який орудував двома 5-метровими сітками. На момент затримання чоловік ще риби не наловив.

На браконьєра складено адмінпротокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП (грубе порушення правил рибальства). Сітні знаряддя лову вилучено.

Готуються матеріали справи для направлення до суду. За таке правопорушення передбачено накладення штрафу від 340 грн. до 680 грн.

Нагадуємо, що в Івано-Франківському рибоохоронному патрулі функціонує телефонна "гаряча лінія": (097) 392-72-80. Про виявлені випадки браконьєрства, порушення порядку збуту риби (продажу без відповідної накладної та сертифіката якості), незаконної торгівлі забороненими знаряддями лову (сітками, електровудками) прохання повідомляти за вказаним номером телефону.